Terkini

Selangor new library ...Shah Alam

Shihhh... jangan bisinglah.... kita kan dalam library

Tidak lagi... perpustakaan negeri Selangor sekarang benarkan kanak-kanak buat sesuka hati mereka. Ohhh... dan mereka dah ubahsuai perpustakaan tersebut menjadi lebih indah dan mempunyai interior yang menarik.

Tengok gambar-gambar dibawah atau terus ke link ini.
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150254818021576.329619.226669856575&type=1

Nota: komen pada bawah gambar adalah komen dari penulis asal Ustaz Zaharuddin

Pada 11 Ogos 2011 yang lalu, saya ada meeting dengan pengurusan tertinggi Perpustakaan Selangor & kemudian di bawa tour ke seluruh library, (baru dibuka pada 22 Julai 2011) MashaAllah hebat, kos semua berharga termasuk interior sekitar adalah RM 85juta. Interior shj berharga RM 9 juta, berdasarkan saiz library jumlah itu amat murah berbanding kos biasa. Tahniah Kerajaan Negeri Selangor. Website library yang baru ini adalah http://www.ppas.gov.my/. Alamatnya

Jalan Kelab Golf 13/6, Kelab Golf Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, Seksyen 13, 40100 Shah Alam

Segera berziarah, bawa anak2. tema library ini adalah 'Perpustakaan, Rumah Keduaku'.




Ruang dewasa membaca, ground floor..hebat kan!


Kerusi ini dibeli dari China, harga satu RM900 shj. Hebat dan sangat empuk, full leather. Kalau harga pasaran, mungkin mencecah RM2000 sebuah.


Bahagian khas kanak-kanak (org dewasa pun boleh), dibenarkan anak2 bising dan bebas beraktiviti. Kelihatan bongsu anak saya sedang berlari di bawah pokok buatan. Gembira bukan main dia..duduk 2 jam lebih bagai tak terasa dan tak meragam


Ruang kanak2, iaitu ruang berlatih menjadi pemberita, monitor kecil utk siaran teks, dan gambar akan terpapar di skrin belakang besar (tak kelihatan dalam gambar ini).


Ini best, mainan apa ntah namanya, tapi kawal guna pergerakan kita dari cahaya di terpancar ke lantai tu.




ada gynasium dengan alat angkat berat di tingkat bawah dan ada alat senaman ini di bahagian atas.


Teater 6 D..selain teater ini, ada juga teater 3D..hebat




Bentuk luaran library

0 comments:

Entri Terkini

Malinglist Terkini

Related Posts with Thumbnails

Kalendar

Maklumat Setempat

Pihak Berkuasa Berkaitan

Malaysiakini

Berita Harian

ESPNsoccernet